Domotica

Domotica is een intelligent beheersysteem van uw hedendaagse woning. Het bestuurt de hele of gedeeltelijke elektrische installatie.

Enkele belangrijke troeven van het systeem:

Het principe is eenvoudig: geen onnodige energie verbruiken.
Verlichting
U hoeft niet altijd aan 100% te verlichten. U merkt er niets van, maar uw portefeuille des te meer.
Verwarming
Deze wordt optimaal geregeld. Elke plaats wordt op het juiste ogenblik op de juiste temperatuur verwarmd. Alle elektrische accumulatietoestellen kunnen op het nachttarief worden aangesloten. Het warm water kost op dit tarief slechts 50% van het dagtarief. Dit laat u toe een wezenlijke energiebesparing te realiseren.

Aanwezigheidssimulatie
Domotica maakt preventieve beveiliging mogelijk.
Het systeem ontleedt uw levensgewoonten zoals in- en uitschakelen van de verlichting, de radio, tv,… Bij afwezigheid simuleert het systeem deze gedragingen. Dit volstaat vaak al om ongewenste gasten af te schrikken.
Indien er toch ongenodigde gasten zich toegang verschaffen tot uw woning, zorgt het domotica systeem voor een aantal onaangename verrassingen. Zo treed het alarmsysteem in werking, kunnen de rolluiken automatisch oprollen en kan de hele verlichting worden aangestoken. U kiest zelf welk scenario u programmeert.
Brandgevaar
Alle toestellen die brandgevaar kunnen betekenen, worden tijdens uw afwezigheid uitgeschakeld. Uitgeschakeld. Dankzij verstandig geplaatste detectoren wordt u verwittigd in geval van overstroming of brand.

U wordt in uw woning omgeven door elektrische velden. Nachtlampen, digitale tv en wifi zijn slechts enkele voorbeelden. Deze velden sturen onophoudelijk elektrische golven uit. Voor uw gezondheid is het goed om in deze velden de stroom te onderbreken als ze niet nodig zijn. Het domoticasysteem zorgt ervoor dat alle stroom kan onderbroken worden vanaf de verdeelkoffer. Met een enkele klik onderbreekt u alle toestellen (en dus alle elektrische golven) bij het slapengaan.

Met domotica kan u al uw ideeën realiseren. Het koffieapparaat wordt opgezet wanneer u het wenst, uw badkamer komt op temperatuur op het juiste moment, uw verlichting wordt geregeld volgens het juiste dagdeel, u bedient uw verlichting vanuit uw luie zetel,… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wanneer de verplaatsingen in uw woning moeilijk beginnen te worden is het van groot belang om alles vanop afstand te kunnen bedienen. Dankzij de interface van het domoticasysteem wordt de volledige controle over de woning mogelijk.

Domotica zorgt voor een woning waar u tot rust kan komen en zich geborgen kan voelen. Het Domoticasysteem dat wij verdelen is het PHC systeem van het merk PEHA. Het is van Duitse makelij en heeft zijn dienst bewezen de voorbij jaren op residentieel en industrieel vlak. (www.peha.be/nl)